Teatrul pentru copii si tineret - Colibri

Marcel Iureș și Florin Piersic jr. – în premieră împreună într-un spectacol, la Craiova

Stagiunea „Colibri. ACTul 2” continuă la Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri”, în aprilie și mai, cu două spectacole. Biletele, la prețul de 20 lei, se pot procura de la Agenția teatrului, de luni până sâmbătă, între orele 10:00 – 13:00 și 16:00 – 19:00, iar duminica, în intervalul 10:00 – 13:00.

Joi, 26 aprilie 2018, la ora 19:00, Teatrul pentru Copii și Tineret Colibri Craiova și Teatrul ACT București invită publicul la spectacolul „Constelații”, de Nick Payne, cu Ana Ularu și Radu Iacoban, regia Radu Iacoban, scenografia Tudor Prodan. Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani.


«„Constelații” are marea calitate de a sparge bariere. De a emoționa fără a fi lacrimogen, de a amuza fără a arăta cu degetul. Avem un cuplu în toate variantele lui de eroare – un cuvânt greșit, o atitudine prea rece sau prea explozivă, nepăsare, infidelitate.
Dar, spre deosebire de eșecurile din viață, cele de pe scenă se desfășoară în multivers, iar în realitățile lor diferite cei doi primesc mereu altă șansă. Un el și o ea se întâlnesc. Mințile, corpurile, sentimentele lor converg, se complementează, se îmbină, se resping și, cel mai important, coexistă în timpuri și spații diferite simultan. Textul lui Nick Payne este o partitură excelentă pentru actori și o provocare continuă pentru spectatori». Radu Iacoban, regizor (www.teatrulact.ro)

Stagiunea „Colibri. ACTul 2” se va închide în luna mai cu spectacolul „Stage Dogs”, o producție Teatrul ACT – 20 de ani, care a avut premiera în martie 2018. Adaptare (după „A life in the theatre“ de David Mamet) și regie Florin Piersic jr., scenografia Tudor Prodan, „Stage Dogs” îi aduce în premieră împreună într-un spectacol pe actorii Marcel Iureș și Florin Piersic jr. și pentru prima dată în această formulă pe scena Teatrului Colibri, joi, 24 mai 2018, ora 19:00. Și acest spectacol este nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

„Să fii actor e o îndeletnicire minunată. Cumplită. Superbă. Ridicolă. Formidabilă. Oribilă. Înălțătoare. Penibilă. Cam despre asta e vorba în ‘Stage Dogs’. Și sunt șanse să iasă un Iureș nemaivăzut.“  Florin Piersic jr. (www.teatrulact.ro)

Stagiunea „Colibri. ACTul 2” a început în decembrie 2017, cu spectacolul „N-ai tu treabă!”, de Cătălin Ştefănescu, după „Dănilă Prepeleac” de Ion Creangă, regia: Alexandru Dabija, cu: Marcel Iureş, Andrei Seuşan, Alexandru Voicu. În ianuarie 2018, publicul craiovean s-a bucurat de spectacolul „O intervenție”, de Mike Bartlett, regia Radu Iacoban, cu Ana Ularu, Lucian Iftime, scenografia Cezarina Iulia Popescu. Au urmat alte două spectacole ale Teatrului ACT București: „LUNGS”, de Duncan Macmillan, cu Denisa Nicolae, Liviu Romanescu, regia Nicolae Constantin Tănase, scenografia Adeline Andreea Bădescu, în luna februarie, și „Absolut!” după Ivan Turbincă de Ion Creangă, cu Marcel Iureş, în regia lui Alexandru Dabija, în luna martie.

autor Magda Bratu

sursa: www.cvlpress.ro

Da mai departe:

Facebook
Youtube
Instagram