Teatrul pentru copii si tineret - Colibri

Absolut! după Ivan Turbincă de Ion Creangă, cu Marcel Iureș, la Teatrul Colibri, 29 martie 2018

Spectacolul Absolut! după Ivan Turbincă de Ion Creangă, cu Marcel Iureș, în regia lui Alexandru Dabija, este o inițiativă a Teatrului ACT de promovare a proiectelor de valoare ale culturii românești.
Spectacolul Absolut! se adresează unui public de peste 12 ani.

20 LEI/PERS.: preț unic pentru acest spectacol
Biletele se pot procura de la Agenția Teatrului “Colibri”, de luni până sâmbătă, între orele 10:00 – 13:00 și 16:00 – 19:00, iar duminica, în intervalul 10:00 – 13:00.

“Marile școli de film își învață scenariștii și regizorii să povestească. Să spună povești. Câți dintre noi au mai apucat să audă în copilărie povești spuse, nu citite? Poveștile s-au sfărâmat, s-au făcut praf și pulbere, s-au risipit în filme, texte de cântece și telenovele. Polemic și terapeutic ne încercăm puterile cu periculoasa artă a spunerii unei povești. Și nu una oarecare. E vorba despre o poveste printre personajele căreia se află Dumnezeu, Moartea și Dracul… Oamenii care or să o asculte își vor aminti, pentru o vreme, că se poate vorbi despre lucruri mari și esențiale fără fasoane, cu umor și nepăsare. Marcel Iureș se întâlnește cu Ion Creangă. Pentru multă lume va fi o surpriză. Mai puțină lume va spune însă: ”, Alexandru Dabija.

Absolut! după Ivan Turbincă de Ion Creangă deține “Premiul pentru cel mai bun spectacol al unei companii independente” la “Festivalul comediei românești - festCO”, ediția a X-a. În cadrul aceluiași festival, în 2012, Marcel Iureș câștiga “Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal” pentru rolul Cațavencu din “O scrisoare pierdută”, pentru Teatrul de Comedie și pentru one-man show-ul din Absolut!.

Spectacolul face parte din Stagiunea Colibri. ACTul 2.

Da mai departe:

Facebook
Youtube
Instagram